15:34 24.04.2017

Гендиректору "СхідГЗК" повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - Ситник

2 хв читати
Гендиректору "СхідГЗК" повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - Ситник

Генеральному директору ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" повідомлено про підозру, ще один підозрюваний у справі про завдання збитків "СхідГЗК" перебуває за кордоном, повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Справа щодо розкрадання коштів "СхідГЗК": вчора детективи НАБУ разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру гендиректору "СхідГЗК" і зараз прокурори та детективи вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу", - сказав А.Ситник на брифінгу в Києві в понеділок.

Він наголосив, що це п'ятий підозрюваний у цьому кримінальному провадженні.

За словами А.Ситника, є ще один підозрюваний у справі про завдання збитків "СхідГЗК" який перебуває за кордоном, але щодо нього вже складено повідомлення про підозру.

Як повідомлялося, 20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали двох осіб - екс-нардепа чотирьох скликань, колишнього голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненка та першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" С.Переломі за підозрою у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють їх у вчиненні розтрати коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

М.Мартиненко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів НАБУ.

22 квітня Солом'янський районний суд Києва відпустив колишнього депутата М.Мартиненка та першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" С.Перелому під особисте поручительство народних депутатів. Підозрюваним заборонено залишати м.Київ без дозволу детективів, прокурора або суду, а також повідомляти правоохоронним органам про зміну місця проживання або роботи.

Крім того, суд зобов'язав М.Мартиненка і С.Перелому утриматися від будь-якого спілкування один з одним, Р.Журилом і деякими іншими особами.

Сторона звинувачення вже заявила, що має намір оскаржити обрані М.Мартиненку і С.Переломі запобіжний захід у апеляційному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА