19:18 26.04.2017

У розшук оголошено колишнього гендиректора та виконавчого директора Одеського НПЗ, причетних до "схеми Курченка"

2 хв читати
У розшук оголошено колишнього гендиректора та виконавчого директора Одеського НПЗ, причетних до "схеми Курченка"

Слідчий суддя Приморського райсуду м. Одеси надав дозвіл на затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу колишнього генерального директора та виконавчого директора ВАТ "Одеський НПЗ", повідомляється на сайті Генпрокуратури України.

"Зазначені топ-менеджери підозрюються в ухиленні від сплати податків у складі злочинної організації з використанням можливостей Одеського нафтопереробного заводу, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 2 млрд грн податків та зборів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 - ч. 3 ст. 212, 366 КК України)", - йдеться в оприлюдненому в середу повідомленні.

Нині двох колишніх посадових осіб НПЗ оголошено в розшук. "За наявною інформацією зазначені особи переховуються на території Російської Федерації", - йдеться в інформації.

В органах прокуратури також повідомляють, що нині тривають обшуки в приміщеннях ВАТ "Одеський НПЗ".

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Одеській області, а прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Загалом під час розслідування прокуратура Одеської області спільно з органами поліції та Управлінням Служби безпеки України в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок із нафтопродуктами за так званою схемою С.Курченка. Стосовно однієї особи суд уже ухвалив обвинувальний вирок.

22 квітня поточного року за клопотанням прокуратури суд заарештував колишнього заступника генерального директора з постачання ВАТ "Одеський НПЗ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА