12:29 01.05.2017

Booking.com виправив помилку про територіальну приналежність Криму

2 хв читати
Booking.com виправив помилку про територіальну приналежність Криму

Найбільший онлайн-сервіс бронювання готелів та квартир Booking.com виправив інформацію щодо територіальної приналежності Криму, зарахувавши його до території держави Україна, повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим (базується в Києві).

"Компанія Booking.com повідомила прокуратурі АР Крим, що нею виправила відповідну інформацію. Зараз на сайті Booking.com при позначення місця розташування певного об'єкта нерухомості в Криму після інформації про конкретний населений пункт зазначено, що він - на території держави Україна", - повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим в понеділок.

Також наголошується, що компанія Booking.com врахувала інші зауваження прокуратури та повідомила, що нею вжиті додаткові заходи на виконання санкцій ЄС для запобігання використанню її сайту для поїздок до Криму з туристичною метою.

"Прокуратура автономії й надалі буде реагувати, в межах Кримінального процесуального кодексу України, на вчинення правопорушень іноземними компаніями, які провадять свою діяльність на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополі, порушуючи українське законодавство. Крим - це Україна, і за порушення національного законодавства і співпрацю з окупаційною владою такі компанії будуть нести юридичну відповідальність", - цитує прес-служба слова прокурора АР Крим Гюндуз Мамедов.

Прокуратура АР Крим в грудні 2016 року на звернення народного депутата України Георгія Логвинського розпочала кримінальне провадження щодо співучасті посадових осіб компанії Booking.com International B.V. (Booking.com) у допомозі у використанні незаконно придбаного майна і в сприянні порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим (ст. 332-1 і ст. 191 Кримінального кодексу України).

Під час досудового розслідування прокуратура виявила некоректну інформацію на сайті Booking.com про приналежність території півострова Крим, а саме не зарахування її до території України.

Слідчі дії тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА