12:59 03.05.2017

Суд переніс розгляд апеляції прокуратури на відмову в арешті Мартиненка

2 хв читати
Суд переніс розгляд апеляції прокуратури на відмову в арешті Мартиненка

Апеляційний суд Києва переніс на 12 травня розгляд скарги прокуратури на рішення Солом'янського райсуду Києва, яка не заарештувала колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка і відпустила його на поруки.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в середу суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що в апеляційну інстанцію ще не надійшли матеріали з суду першої інстанції.

Після засідання суду прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Роман Симків повідомив, що САП має намір подати клопотання до суду про арешт всього майна, яке належить М.Мартиненко, в рамках досудового слідства.

Сам екс-нардеп розповів журналістам, що він вже двічі був на допитах в Національному антикорупційному бюро України в рамках розслідування справи щодо нього і, згідно з рішенням суду, здав свої закордонні паспорти.

Як повідомлялося, 20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали двох осіб - екс-нардепа чотирьох скликань, колишнього главу комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненка та його спільника - першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому - за підозрою у скоєнні злочинів за ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють їх у скоєнні розтрати коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладання та виконання угоди купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann. САП зажадало обрати підозрюваному М.Мартиненку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

22 квітня суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник відпустив М.Мартиненку під особисту поруку низки народних депутатів. САП оскаржила це рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА