13:10 10.05.2017

Українському кіновиробництву для виходу на самодостатній рівень потрібно близько 5 років активної держпідтримки

2 хв читати
Українському кіновиробництву для виходу на самодостатній рівень потрібно близько 5 років активної держпідтримки

Голова Державного агентства з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко заявляє, що українське кіновиробництво завдяки збільшеному держфінансуванню вже починає відчувати дефіцит творчих кадрів, хоча для виходу українського кіно на самодостатній рівень потрібно близько п’яти років активної підтримки з боку держави.

"Слід визнати, що той бюджет, який був виділений на підтримку кіно в 2017 році (500 млн грн) є найбільшим за всю історію незалежної України бюджетом на кіновиробництво, і він дає змогу говорити про те, що відбувається інтенсивний розвиток. Ми за великим рахунком починаємо стикатися з тим, що починаємо відчувати дефіцит творчих кадрів", - сказав голова Держкіно на прес-конференції в Києві в середу, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що нині Держкіно здійснює підтримку 50 повнометражних художніх фільмів, а загалом близько 90 проектів.

"Є серйозна необхідність говорити про розвиток кіноосвіти. Ми на сьогодні стикаємося з тим, що фактично нам необхідно значні зусилля вкладати в освіту професійну, даючи можливість українським студентам їздити... за державний рахунок навчатися за кордоном", - сказав П.Іллєнко.

При цьому він зазначив, що попри активний розвиток кіноіндустрія в Україні ще не стала самодостатньою, однак якщо держава надалі активно підтримуватиме кіновиробництво протягом бодай п’яти років, то тоді можна буде говорити про те, що індустрія самостійно розвиватиметься.

"Я думаю, що якщо така підтримка з боку держави українського кіно відбуватиметься ще щонайменше п’ять років поспіль, то українська кіноіндустрія вийде на рівень самодостатності, коли можна буде говорити про зміну підходів... можливо, буде необхідно більш точково фінансувати", - додав П.Іллєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА