15:17 15.05.2017

Транспортний коридор Гданськ-Одеса має пройти через Вінницьку область - Омелян

2 хв читати
Транспортний коридор Гданськ-Одеса має пройти через Вінницьку область - Омелян

Транспортний коридор, який з'єднає Балтійське і Чорне море, Гданськ і Одесу, буде проходити через Вінницьку область і є одним з пріоритетів роботи Міністерства інфраструктури України, повідомляє його прес-служба з посиланням на міністра Володимира Омеляна.

"Наше завдання - в цьому і наступному році відремонтувати якісно дороги по всій Україні, зокрема у Вінницькій області, і тоді переходити до концесійних проектів. Щоб у людей був вибір: або вони їдуть хорошою, але безкоштовною дорогою, або вони їдуть по автобану європейського зразка, сплачуючи за проїзд", - зазначив він 13 травня, перебуваючи з робочим візитом у Вінницькій області.

В рамках робочої поїздки до Вінницької області міністр також проінспектував перебіг ремонтних робіт на трасі М-21 (дорога і міст біля с. Стрижівка), роботу габаритно-вагового комплексу, провів зустріч з керівництвом області.

Раніше Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") заявляло, що бачить потенціал у створенні швидкісного автомобільного сполучення між Гданськом і Одесою.

"Go Highway - новий стратегічний коридор у рамках транс'європейської системи між Балтійським і Чорним морями, між Гданськом і Одесою. Я вважаю, що це значний потенціал для розвитку української економіки", - заявив в.о. голови агентства Славомир Новак.

Він уточнив, що з метою створення Go Highway не будуватимуть нової дороги, а ремонтуватимуть наявну - відповідне фінансування закладається в бюджет "Укравтодору" на наступний рік.

Глава агентства також повідомляв про плани почати переговори з Європейським Союзом щодо цього питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА