16:13 15.05.2017

Миколаїв має зберегти суднобудування і технологічний потенціал - Тарута

2 хв читати
Миколаїв має зберегти суднобудування і технологічний потенціал - Тарута

Народний депутат Сергій Тарута упевнений у необхідності збереження суднобудування в Миколаєві та критикує пропозицію мера Миколаєва знести корпуси ДП "Суднобудівний завод імені 61 комунара", повідомляє прес-служба партії "Основа".

"Важливо створити правильний бізнес-клімат, щоб сюди прийшли реальні інвестори. Але без підтримки влади цього не станеться. Міським менеджерам, напевно, здається, що простіше знести суднобудівний завод і побудувати на його місці торговельний центр. Це дійсно легше, ніж шукати можливості для збереження високотехнологічної інфраструктури", - сказав С.Тарута під час регіонального туру партії "Основа".

"Але у такого підходу немає майбутнього. Тому місту потрібен господарський підхід, а також стратегічний і профільний інвестор. Я використаю всі свої можливості, щоб ці проблеми вирішити", - додав парламентар.

Голова партії "Основа" Андрій Ніколаєнко зазначив, що "Миколаїв - сильний регіон із хорошою науковою школою". "Йому потрібен серйозний інвестиційний стимул. Такий стимул може дати перезавантаження влади", - вважає він.

На зустрічі з портовиками Миколаєва С.Тарута відзначив значний технологічний потенціал міста. "У Миколаєві, як і раніше, уміють будувати кораблі. Тому дуже важливо, щоб цей потенціал було збережено. Шанс у миколаївських суднобудівників є", - сказав він.

"Я свого часу врятував від банкрутства символ польської промисловості - Гданську судноверф. Після перепрофілювання вона стала одним із найбільших підприємств у сфері машинобудування вітрової енергетики", - додав депутат.

С.Тарута наголосив на важливості ухвалення міською владою виважених і розумних рішень, особливо зараз, коли виробнича інфраструктура міста в силу економічних причин зміщується із суднобудування у сферу портових послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА