17:36 19.05.2017

Україна запропонує Китаю локалізацію виробництва електровозів

2 хв читати
Україна запропонує Китаю локалізацію виробництва електровозів

Україна має намір запропонувати Китаю виробництво електровозів з максимально можливою локалізацією на своїй території.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", про це повідомив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань на прес-конференції, присвяченій підсумкам візиту української делегації до Китайської Народної Республіки, в Києві в п'ятницю.

"Китайські фахівці приїдуть в червні з візитом до нас в "Укрзалізницю" щоб виробити механізм аудиту та інвестицій щодо електровозів, нададуть тестовий електровоз", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Розповідаючи про тестування локомотива корпорації General Electric, В. Довгань повідомив про створення спільної проектної групи GE, "Укрзалізниці" та Мінінфраструктури України: є план протягом року вийти на інвестиційний проект.

"У чому проблема проекту? У тому, що у них є виробництво в СНД, в Казахстані, і нам складно було конкурувати. Вони готові нам їх продавати і теоретично ми, може, готові були б їх купувати, але політика прем'єра і уряду в тому, що потрібно максимально локалізувати виробництво. Такий же шлях ми пропонуємо і китайцям - створити проектну команду на місці в Києві, відпрацювати питання. Є підтримка з нашого боку, з боку УЗ, заводи всі вже бачили, потрібно взяти і зробити", - констатував заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що американська компанія General Electric Transportation зацікавлена інвестувати в Україну, зокрема в модернізацію рухомого складу української залізниці.

До цього General Electric 21 липня 2016 року підписала меморандуми про співпрацю з державним підприємством "Антонов" і "Укрзалізниця".

Корпорація і "Укрзалізниця", зокрема, підписали меморандум про розширення співпраці у сфері розвитку та модернізації парку дизельних локомотивів ПАТ на базі технологій GE. Він охоплює широкий спектр застосування технологій американської корпорації для забезпечення зростаючих потреб країни в транспортній інфраструктурі, враховує досвід реалізації аналогічних проектів GE у світі.

Сторони тоді домовилися проаналізувати можливість модернізації та подальшого обслуговування дизельних локомотивів "Укрзалізниці" для збільшення терміну служби, підвищення ефективності та екологічності парку компанії.

Пізніше GE надала "Укрзалізниці" для випробувань вантажний дизельний локомотив мережі ТЕ33А.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА