16:27 25.05.2017

60 українців можуть бути визнані політв'язнями - Черниш

2 хв читати
60 українців можуть бути визнані політв'язнями - Черниш

У разі ухвалення законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою, політв'язнями можуть бути визнані близько 60 українців, повідомив міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш.

"Мова йде про трохи більше, ніж 40 осіб, яких ми загалом враховували в міністерстві, і 22 людини, які зараз перебувають (в ув'язненні - ІФ)", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

За словами міністра, відомство вже звернулося до Міністерства фінансів з проханням закласти кошти для соціальних виплат політв'язням, тим паче, мова йде не про великі суми для держбюджету.

В.Черниш зазначив, що сподівається на ухвалення парламентом розробленого законопроекту про визнання політв'язнів і виплату їм соцдопомоги. "Ми зберемо робочу групу, вислухаємо всі пропозиції, імплементуємо, і, я думаю, що вже на наступну сесію він може бути внесений (в сесійний зал - ІФ)", - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб ініціює ухвалення законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою.

У відомстві зазначають, що в Україні зараз відсутнє належне регулювання визнання політичними в'язнями осіб, позбавлених російською владою особистої свободи з політичних мотивів. Також відсутній порядок і умови надання їм державної соціальної допомоги та пільг.

У зв'язку з цим Міністерство розробило відповідний законопроект для врегулювання цих питань.

Зокрема, в проекті пропонується встановити, що політв'язнями визнаються громадяни України, позбавлені особистої свободи за політичними мотивами за рішенням органів влади РФ у зв'язку з їхньою громадянською або політичною діяльністю, спрямованою на обстоювання територіальної цілісності і національної єдності України на територіях, де органи влада тимчасово не здійснює своїх повноважень, або на тимчасово окупованій території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА