16:42 24.10.2023

У МЗС України закликали політичних і громадських діячів стати голосами кримських політв'язнів

2 хв читати
У МЗС України закликали політичних і громадських діячів стати голосами кримських політв'язнів

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликала політичних і громадських діячів приєднатися до ініціативи щодо розголосу імен громадян України, яких незаконно затримали росіяни в Криму.

На засіданні другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, який відбувається у вівторок у Празі, вона сказала: "Дорогі друзі, передати вам таке повідомлення мене попросила група правозахисників із Криму, які досі живуть там і щодня ризикують своїм життям заради свободи інших. І послання таке: дорогі члени парламенту, ви - голоси свого народу й уособлюєте його надії та страхи. Ваша роль полягає не лише в законах, а й у захисті ваших громадян і людських цінностей. Сьогодні ми просимо вас стати голосами невинних громадян України в окупованому Криму, яких незаконно затримали за те, що їх нібито називали терористами або екстремістами".

Заступник міністра наголосила, що розголос імен незаконно затриманих у Криму - єдина гарантія того, що людину не вб'ють і не закатують до смерті в російській в'язниці.

У зв'язку з цим, як зазначила Джапарова, МЗС України запустило Ініціативу наставництва для кримських політв'язнів серед відомих політичних і громадських діячів у різних країнах світу.

"У нас уже є віцепрезидентка бундестагу Німеччини Катрін Герінг-Еккардт, яка стала голосом одного з лідерів кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, мого друга, батька чотирьох дітей. Ми запрошуємо вас приєднатися до цієї ініціативи й стати голосами тих, хто не може говорити за російськими ґратами, адже гласність є єдиним імунітетом, який буквально рятує життя в російській в'язниці", - закликала заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА