19:15 25.05.2017

Порошенко відзначив внесок Держприкордонслужби в лібералізацію візового режиму з ЄС

2 хв читати
Порошенко відзначив внесок Держприкордонслужби в лібералізацію візового режиму з ЄС

Президент України Петро Порошенко переконаний, що якісна робота співробітників Державної прикордонної служби України відіграла роль в ухваленні рішення Європейським Союзом про надання Україні безвізового режиму.

Як повідомляє в четвер прес-служба президента України, напередодні Дня прикордонника П.Порошенко зустрівся з військовослужбовцями Держприкордонслужби і привітав присутніх із професійним святом, яке вони відзначатимуть 28 травня.

"Глава держави відзначив, що за останні роки у відомстві відбулися позитивні зміни та наголосив на внеску Держприкордонслужби в лібералізацію візового режиму з ЄС. На його переконання, якісна робота працівників, службовців, військовослужбовців Державної прикордонної служби відіграла роль в ухваленні важливого для України рішення – про надання українським громадянам права без віз подорожувати до країн Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Президент висловив вдячність керівництву відомства за кардинальні та рішучі зрушення, які відбулися в Держприкордонслужби за останні роки: сьогодні прикордонники демонструють якісну нову техніку, засоби зв'язку, зокрема супутниковий захищений зв'язок, якісну комунікаційну стратегію, управління кордонами.

"Ефективно діюча Державна прикордонна служба є ключовим елементом забезпечення національної безпеки України і, як на мене, ми на сьогодні вийшли на новий якісний рівень", - сказав П.Порошенко, зазначивши, що питання ефективного забезпечення прикордонної служби є одним із пріоритетних під час його переговорів зі стратегічними партнерами України.

Глава держави також особливо відзначив прикордонників, які захищають територіальну цілісність та суверенітет України на сході країни. "Більше 16 тисяч військовослужбовців прикордонного відомства є учасниками бойових дій. 738 - отримали заслужені державні бойові нагороди", - констатував він.

Присутні вшанували пам'ять 67 прикордонників, які загинули в боях.

Президент України також відзначив дев’ятьох військовослужбовців Державної прикордонної служби України державними нагородами за значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, мужність, високий професіоналізм, зразкове виконання військового обов'язку.

У свою чергу глава Держприкордонслужби Віктор Назаренко подякував П.Порошенку за високу оцінку роботи відомства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА