09:46 27.05.2017

НБУ оскаржить рішення суду про скасування рішення регулятора щодо ліквідації банку "Михайлівський"

2 хв читати
НБУ оскаржить рішення суду про скасування рішення регулятора щодо ліквідації банку "Михайлівський"

Національний банк України (НБУ) подасть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який 15 травня скасував рішення НБУ про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних та його ліквідацію, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

"НБУ не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, який 15 травня 2017 року ухвалив постанову, частково задовольнивши позов ТОВ "Екосіпан" і скасувавши рішення НБУ про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних та ліквідацію цього банку, а також обидва рішення ФГВФО. Національний банк ще не отримував письмового рішення суду. Проте обов'язково оскаржить його одразу після надходження - протягом десяти днів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як зазначили в прес-службі регулятора, НБУ в червні 2016 року звернувся до правоохоронних органів із проханням розібратися в діях керівництва і топ-менеджменту банку "Михайлівський". Фонд гарантування вкладів фізичних осіб направив правоохоронцям заяви про скоєння кримінальних злочинів посадовими особами цього банку на суму майже 2 млрд грн. Ситуація в банку "Михайлівський" привела до ухвалення окремого закону в листопаді 2016 року, який передбачав виплату відшкодування більшості "спірних" вкладників, які оформляли вклади на пов'язані з банком "Михайлівський" фінансові компанії, а це 14 тис. людей із депозитами на загальну суму 1,2 млрд грн.

"На тлі цієї ситуації суд ухвалює рішення на користь ТОВ "Екосіпан". Це є черговим доказом необхідності якнайшвидшого проведення якісної судової реформи, яка унеможливила б корупційні дії, підвищила ефективність судової системи та повернула довіру до рішень судів", - наголосили в прес-службі.

Станом на 23 травня 2016 року - на момент визнання банку "Михайлівський" неплатоспроможним - 100% акцій банку належали ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого належало Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенку та 3% - Віктору Єрасову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 7 осіб, серед них 6 дітей - обладміністрація

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА