14:20 30.05.2017

"Наш край" вимагає розширити перелік ліків, доступних за програмою реімбурсації

1 хв читати
"Наш край" вимагає розширити перелік ліків, доступних за програмою реімбурсації

Партія "Наш край" вимагає переглянути перелік ліків урядової програми "Доступні ліки" та розширити спектр препаратів відповідно до потреб її учасників, заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

"На гарячу лінію "Нашого краю" продовжують надходити численні скарги від громадян. Люди скаржаться на відсутність у програмі ліків, які вони до цього брали тривалий час і отримували позитивні результати від лікування. Той спектр медикаментів, який пропонує МОЗ, підходить не для всіх хворих, які потрапляють під програму", - цитує О.Мазурчака прес-служба партії у вівторок.

На його думку, неефективність роботи урядової програми "Доступні ліки" пов'язана з відсутністю реєстру пацієнтів. "Перед тим, як запускати такі масштабні програми і затверджувати перелік життєво необхідних ліків, влада повинна сформувати реєстр пацієнтів і, відповідно, визначити їх потреби в лікуванні. У МОЗ такого реєстру немає", - додав О.Мазурчак.

Він назвав відсутність реєстру пацієнтів однією з причин, чому МОЗ не має підстав додати до переліку понад 600 препаратів, які потрапляють під державне регулювання цін і можуть використовуватися в програмі "Доступні ліки".

У партії нагадали, що партія "Наш край" здійснює контроль по всій території України над реалізацією урядової програми "Доступні ліки", яка розпочалася 1 квітня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА