18:14 31.05.2017

Кабмін привів підзаконні акти у відповідність до закону про вдосконалення містобудівної діяльності

2 хв читати
Кабмін привів підзаконні акти у відповідність до закону про вдосконалення містобудівної діяльності

Кабінет Міністрів України вніс зміни до деяких підзаконних актів для їх відповідності вимогам закону № 1817-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення містобудівної діяльності".

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні українського уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав цю постанову серед ухвалених без обговорення.

Рішення передбачає внесення змін до постанов Кабміну № 609 від 5 серпня 2015 року і № 1164 від 30 грудня 2015 року, що замінюють стару модель категоризації складності об'єктів будівництва на нову – за класами наслідків (незначні, середні, значні).

"Законом № 1817 ми скасували категорії складності будівництва. З 10 червня 2017 таке поняття, як "категорія складності" буде виключено з законодавства. Ліцензуванню підлягатиме будівництво об'єктів, які за класом наслідків належать до об'єктів з середніми і значними наслідками", – цитують міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка у повідомленні на веб-сайті відомства.

За його словами, відтепер до прийняття об'єктів в експлуатацію також залучатимуть інспекторів, які є людьми з інвалідністю. Вони перевірятимуть виконання закону про регулювання містобудівної діяльності, ДБН і всіх інших вимог.

Крім того, на засіданні в середу уряд прийняв розпорядження "Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабміну № 523 від 16 травня 2014 року", виключивши таким чином з відповідного нормативного акта пункти про реєстрацію декларацій про початок підготовчих і будівельних робіт.

"Законом № 1817 ми скасували такі дозвільні документи, як декларацію про початок виконання підготовчих робіт для будівництва. Замість неї створено процедуру початку будівництва з оповіщення, яка не дає можливості чиновникам відмовляти забудовнику, і яка відтепер буде здійснюватися через електронний сервіс", – відзначає Г.Зубко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА