17:06 01.06.2017

Подання на депутатів Дейдея і Лозового направлено до ГПУ

2 хв читати
Подання на депутатів Дейдея і Лозового направлено до ГПУ

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив генпрокурору доопрацьовані подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Євген Дейдея та Андрія Лозового.

"Учора були підписані документи, я знову направив відповідні подання генеральному прокуророві", - сказав Н.Холодницький журналістам у Києві в четвер, відповідаючи на запитання, чи доопрацювала САП подання на зняття недоторканності з народних депутатів України Є.Дейдея та А.Лозового.

Водночас керівник САП не уточнив, чи готують нові подання на зняття недоторканності з інших народних депутатів.

При цьому він висловив подив, що до якості підготовлених подань було висловлено претензії. "Я наголошую, що станом на минулий понеділок ніяких претензій до якості подань не було. Вони з'явилися пізніше", - сказав Н.Холодницький.

Відповідаючи на запитання про те, чи були внесені зміни до подання, керівник САП сказав: "Були стилістичні зауваження, ми їх виправили. Питання юридичної наповненості... - процесуальний керівник - прокурор вважає, що для звернення з цим поданням було достатньо інформації".

Як повідомлялося, Генпрокуратура України підготувала подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з депутатів Геннадія Бобова, Є.Дейдея та А.Лозового. "В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) і Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим. 2 КК України)", - написав генпрокурор Ю.Луценко у Facebook 19 травня.

Ст. 212 Кримінального кодексу України - "Ухилення від сплати податків і зборів", ст. 366-1 КК - "Декларування недостовірної інформації", ст. 368-2 КК - "Незаконне збагачення".

23 травня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що після вивчення матеріалів трьох подань на народних депутатів у "частині фактажу" було прийнято рішення направити до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Геннадія Бобова, а ще два подання на нардепів А.Лозового та Є.Дейдея генпрокурор Ю.Луценко повернув до САП на доопрацювання.

26 травня Г.Бобов заявив, що перерахував до державного бюджету всі кошти, які вимагали правоохоронні органи. Того самого дня Ю.Луценко підтвердив, що Г.Бобов сплатив близько 37,9 млн грн податкової недоїмки на рахунки Держказначейства.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган пояснила, що подання на зняття депутатської недоторканності буде відкликано після рішення слідчого про закриття відповідного кримінального провадження.

Що стосується А.Лозового та Є.Дейдея, то керівник САП назвав несподіваним і незаконним рішення Генпрокуратури України про повернення до САП подань на зняття недоторканності з цих двох депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА