14:14 12.01.2024

Завершено розслідування стосовно нардепів Лабазюка й Одарченка, які намагалися підкупити топпосадовців у сфері відновлення

2 хв читати
Завершено розслідування стосовно нардепів Лабазюка й Одарченка, які намагалися підкупити топпосадовців у сфері відновлення

Антикорупційні органи України завершили досудове розслідування стосовно народних депутатів України Сергія Лабазюка (група "За майбутнє") та Андрія Одарченка (фракція "Слуга народу"), яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

"11 січня 2024 року САП та НАБУ завершили розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чинних народних депутатів і керівника суб'єкта господарювання, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України - міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України й голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", - повідомляється в телеграм-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у п'ятницю.

За інформацією прокуратури, один із народних депутатів запропонував топпосадовцю надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). "Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування", - зазначено в повідомленні.

У САП інформують, що в подальшому підозрюваний надав топпосадовцю - особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення правочину було еквівалентно $10 тис.

Водночас, як повідомляють у прокуратурі, під час розслідування іншого кримінального провадження встановлено, що народний депутат, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене підприємство. "Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування", - уточнюють у САП.

У подальшому фігуранти надали частину цієї неправомірної вигоди в розмірі $150 тис.

Дії всіх викритих осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У прокуратурі також нагадують, що розслідування цих фактів стало можливим завдяки особистому сприянню генпрокурора, а віцепрем'єр-міністр з відновлення України та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацювали з НАБУ та САП і сприяли розслідуванню протиправних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА