12:38 05.06.2017

Екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві визнано винною в екстремізмі та розтраті

2 хв читати
Екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві визнано винною в екстремізмі та розтраті

Міщанський суд Москви визнав винною в екстремізмі та розтраті екс-директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну.

"Шаріна вчинила дії, спрямовані на розпалення національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності. Шаріна здійснила розтрату грошових коштів з корисливою метою", - йдеться у вироку судді Олени Гудовшникової.

28 жовтня 2015 року у Бібліотеці української літератури в Москві відбулися обшуки, після чого її директора Н.Шаріну затримали. Спочатку стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 Кримінального кодексу РФ (розпалення національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності). За даними слідства, приводом для порушення справи стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнане судом екстремістським матеріалом і заборонене до використання.

Пізніше кількість визнаних екстремістськими і заборонених у РФ матеріалів, які, на думку слідства, поширювала Н.Шаріна, зросла до майже двох десятків.

5 квітня 2016 року директорові бібліотеки було пред'явлено ще одне обвинувачення - в розтраті в особливо великому розмірі. За версією слідства, Н.Шаріна в 2011-2013 роках витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі про екстремізм. Пізніше їй було пред'явлено обвинувачення ще в одному епізоді розтрати - цього разу у великому розмірі.

За версією обвинувачення, директор бібліотеки, "порушуючи законодавство, організувала отримання платіжних доручень із розрахункового рахунку департаменту фінансів міста Москви на розрахунковий рахунок московської колегії адвокатів загальною сумою 297 тисяч руб.", а також здійснила розтрату на суму 2,8 млн руб., влаштувавши за документами на роботу знайомих її юриста, забезпечивши їх зарплатою та страховкою. Таким чином, Н.Шаріна завдала шкоди в 2,8 млн руб.

Н.Шаріна була під домашнім арештом, який суд неодноразово продовжував. На початку лютого захист Н.Шаріної звернувся до Страсбурзького суду зі скаргою на умови її домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА