14:18 06.06.2017

Теплохід "Генерал Ватутін" було продано два тижні тому

2 хв читати
Теплохід "Генерал Ватутін" було продано два тижні тому

Круїзна компанія "Червона рута" (Київ) продала круїзне судно типу річка-море "Генерал Ватутін" близько двох тижнів тому Сейшельській компанії, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник компанії.

За його словами, в останній круїзний рейс це судно ходило в 2013 році, тоді як нинішній його рейс в Ізмаїл, що почався 25 травня з Києва, був пов'язаний з переоформленням прав і зміною прапора.

Раніше одеське видання "Думська" повідомило, що "Генерал Ватутін" нібито 1 червня вийшов з Києва нібито в так званий "горящий круїз" і, не заходячи в порт Одеса, попрямував з Херсона в Ізмаїл, після чого здійснив перехід у Вилкове і потім узяв курс на Крим для подальшого прямування в російський порт Ростов. Ця інформація викликала резонанс, зокрема й через недавнє перейменування проспекту Ватутіна в Києві на проспект Шухевича.

У Мініфраструктури поки що не коментують інформацію про прямування "Генерала Ватутіна" в Ростов.

"Міністерство отримало таку інформацію, детально проаналізує її і пізніше дасть інформацію", - сказав міністр Володимир Омелян журналістам в Києві у вівторок.

Згідно з інформацією на ресурсі MarineTraffic, "Генерал Ватутін" під прапором Беліза 3 червня вийшов з Ізмаїла і прямував у Ростов, а нині входить з Чорного моря в Керченську протоку.

Донедавна "Генерал Ватутін" ходив під українським прапором, і в українській Реєстровій книзі суден за 2017 рік його портом приписки був вказаний Херсон, а судновласником - ТОВ "Червона рута" (Київ). Згідно з сайтом цієї компанії, круїзний чотирипалубний теплохід "Генерал Ватутін" 1986 року був одним з п'яти суден її флоту і курсував по Дніпру і Чорному морю. Судно розміщує до 280 пасажирів в 154 номерах. У флоті компанії ще два судна цього проекту : "Принцеса Дніпра" і "Зірка Дніпра".

На інших міжнародних морських ресурсах теплохід "Генерал Ватутін" був вказаний як судно на продаж.

Згідно з держреєстром, основним власником ТОВ "Червоної рути" з часткою майже 96,3% виступає ТОВ "Круїзна компанія "Бриз круїз", власником бенефіціара якої є кіпріот Нікос Авраамідес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА