14:11 08.06.2017

Україна в 2017 р. повинна знизити відсоток закупівлі ядерного палива в РФ до 45%

2 хв читати
Україна в 2017 р. повинна знизити відсоток закупівлі ядерного палива в РФ до 45%

Україна в 2017 році повинна знизити відсоток закупівлі ядерного палива в РФ до 45%, повідомив глава держави Петро Порошенко під час візиту на Трипільську ТЕС в четвер.

"Скільки ми отримали в 2016 році (ядерного палива з Росії - ІФ) - вже 55%. Скільки я поставив завдання пану міністру (Ігорю Насалику - ІФ) в 2017 році? Уже 45%", - сказав він.

За словами П.Порошенка, диверсифікація джерел постачання ядерного палива для АЕС України є важливою метою для забезпечення енергобезпеки країни.

Як повідомлялося, Україна в січні-березні 2017 року закупила ядерне паливо (ЯП) на загальну суму $121 млн 458,4 тис.

За даними Державної служби статистики, за цей період для українських атомних електростанцій (АЕС) було закуплено паливо російського виробництва на $63 млн 831,1 тис., шведського виробництва - на $57 млн 627,3 тис.

Таким чином, частка закупівель Україною ядерного палива в січні 2017 року в "ТВЕЛ" (РФ) у грошовому еквіваленті становила 52,55%, Westinghouse (Швеція) - 47,45%.

Раніше президент і CEO Westinghouse Electric Company Хосе Еметеріо Гутьєррес в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що компанія в 2017 році збільшить поставки ядерного палива на адресу НАЕК "Енергоатому" до шести партій. Планується, що за шість завантажень буде постачатися до 2020 року.

Президент "Енергоатому" Юрій Недашковський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердив намір компанії в 2017 році купити шість партій ядерного палива Westinghouse.

"Шість партій ми плануємо в цьому році закупити. Швидше за все, частина піде в резерв, оскільки у нас постійно зміщуються графіки ремонтів, плюс один з блоків, на який ми закуповуємо, зупиняється на продовження терміну ремонту служби. Тому може статися, що ми закупимо більше, ніж завантажимо, але це в межах однієї партії", - сказав глава НАЕК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА