15:16 09.06.2017

Литовці готові разом з українцями йти за свободу і незалежність

2 хв читати
Литовці готові разом з українцями йти за свободу і незалежність

Президент Литви Даля Грібаускайте високо оцінює прогрес України на шляху до європейських стандартів, продемонстрований протягом кількох останніх років, і запевнила, що литовці і далі надаватимуть допомогу українцям.

"За ці останні роки ви зробили значно більше, ніж за останні 20 років. І саме ви відповідаєте за своє майбутнє, і саме ви зробили так, щоб це стало можливим", - сказала Д. Грібаускайте на спільному з президентом України Петром Порошенком брифінгу в Харкові в п'ятницю.

"Ми відкрили вам "безвіз", тому що хочемо привітати вас, і ми знаємо, що перший ваш літак приземлиться у нас. Ми хочемо вас першими привітати. Найголовніше, що сьогодні наші суспільства відкриті один для одного і ми готові разом йти за нашу свободу і незалежність ", - додала президент Литви.

Вона також передала П.Порошенку перископ для українських військових, гроші на який зібрала одна з литовських недержавних організацій. "Перископ - це не дуже великий прилад, але вони попросили, щоб ми купили саме такий прилад, який ви зможете використовувати, щоб себе захищати і в траншеях, і на землі", - сказала Д. Грібаускайте.

Вона ще раз підтвердила готовність Литви і надалі допомагати Україні. "Ми пишаємося Україною, тому що після Вільнюського саміту, після Майдану ви досягли багато чого, вас вже вітають в Європі і ми щасливі тим, що допомагали народу, який хотів допомогти сам собі, хотів бути незалежним", - сказала президент Литви.

У свою чергу П.Порошенко подякував Д. Грібаускайте за підтримку і пообіцяв передати перископ українським бійцям, коли найближчим часом поїде в зону АТО разом із міністром оборони Степаном Полтораком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА