15:58 15.06.2017

Естонія відкриє в Люксембурзі першу в світі віртуальну амбасаду

1 хв читати
Естонія відкриє в Люксембурзі першу в світі віртуальну амбасаду

Уряд Естонії на засіданні в четвер схвалив угоду з Люксембургом про створення віртуального посольства, в якому будуть зберігатися копії важливих державних баз даних і регістрів.

"Угода дозволить відкрити перше в світі віртуальне посольство, де держава буде зберігати критично важливі дані і послуги поза своєю територією за умови, що даними з серверів в центрі обробки даних буде забезпечений імунітет", - йдеться в повідомленні уряду.

Як зазначила на прес-конференції міністр підприємництва та інфотехнології Урве Пало, "віртуальне посольство надає додаткову гарантію безпечного зберігання даних держави і підтримки роботи життєво важливих інфосистем".

Головною метою віртуального посольства буде створення цифрової спадковості держави: можливості в разі потреби скористатися або відновити дані за допомогою версій, що зберігаються за кордоном.

За словами міністра, "у віртуального посольства в юридичному плані будуть ті ж права, що і у фізичної амбасади Естонії",

Віртуальне посольство Естонії було вирішено створити в Люксембурзі, тому що там є дата-центри високої надійності, що відповідають стандартам НАТО.

Крім того, критично важливі дані необхідно зберігати на достатньому географічному відстані від оригінальних серверів. Уряд Люксембургу готовий надати даним естонської держави необхідні дипломатичні привілеї і захист.

Угода буде підписана прем'єр-міністрами двох країн 20 червня в Люксембурзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА