16:06 15.06.2017

СБУ викрила фіктивне страхування бізнес-активів з причетністю СК "Страховий дім" і "Саламандра-Україна"

2 хв читати
СБУ викрила фіктивне страхування бізнес-активів з причетністю СК "Страховий дім" і "Саламандра-Україна"

Служба безпеки України (СБУ) заявила про припинення масштабних фінансових махінацій з фіктивним страхуванням бізнес-активів олігарха, наближеного до Януковичи, проілюструвавши свій прес-реліз у четвер бланками страхових компаній "Страховий дім" і "Саламандра-Україна".

"Оперативники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури викрили механізм виведення "в тінь" коштів великої групи компаній через фіктивне страхування ризиків. Правоохоронці встановили, що топ-менеджмент комерційної структури для мінімізації податків укладав фейкові страхові угоди з підконтрольними компаніями", - зазначає спецслужба в повідомленні, оцінюючи обсяг "відмивання" майже в 4,5 млрд грн.

Згідно з релізом, співробітники СБУ спільно з поліцією також заблокували в Києві і Полтаві діяльність двох кол-центрів, які в інтересах зловмисників брали заявки на викуп страхових зобов'язань з великим дисконтом 80-90%, тоді як, відповідно до законодавства, такі зобов'язання підлягають стовідсоткового відшкодування.

СБУ додає, що під час проведення слідчих її співробітники задокументували численні порушення страховиками дотримання вимог чинного законодавства у сфері надання фінансових послуг. "За матеріалами СБУ оголошено рішення Нацкомфінпослуг про скасування страховим компаніям ліцензій і накладення адміністративних штрафів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час обшуків в офісах комерційних структур правоохоронці вилучили документацію, яка доводить проведення протиправних оборудок з фінансовими ресурсами, зокрема, через страхові компанії, що протягом тривалого часу перебувають у процесі ліквідації, вказує спецслужба. У зловмисників також виявлені комп'ютерна техніка та серверне обладнання з доказами нелегальної діяльності, печатки і штампи юридичних осіб, незаповнені бланки фіктивних структур з підписами і печатками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА