13:52 04.07.2017

Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київради з порушенням регламенту

2 хв читати
Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київради з порушенням регламенту

Народному депутатові з групи "Воля народу" Олесю Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київської міської ради з грубим порушенням регламенту, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Секретар Київради грубо порушив регламент. Тому що він добре усвідомлював, що стоїть на коні: на коні стоїть не просто ЖК "Технолог" із 100 гектарами - на коні стояли 20 житлових кооперативів (через - ІФ), які... роздерибанили тисячі гектарів столиці в один день через порушення регламенту, на які свідомо пішов Довгий", - пояснив генпрокурор на засіданні комітету з питань регламенту Верховної Ради, де у вівторок розглядають подання на зняття недоторканності з нардепа О.Довгого.

Ю.Луценко наголосив, що в разі позачергового внесення питань до порядку денного Київради це має бути письмово обґрунтоване суб'єктом подання, чого не було зроблено у випадку, про який йдеться в поданні генпрокурора на О.Довгого, а також депутатам Київради не роздали матеріалів, що також мало бути зроблене.

У свою чергу нардеп О.Довгий у коментарі журналістам наголосив, що регламент Київради, на відміну від регламенту парламенту, не є законом. На думку нардепа, генпрокурор діє в цій ситуації як політик.

"Усе, презентоване сьогодні Юрієм Віталійовичем Луценком, є не що інше, як початок його особистої кампанії щодо наступних виборів", - зазначив нардеп.

Водночас керівник регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник нагадав, що регламент ВР затверджений законом, проте його положення систематично порушуються, зокрема в порядку ознайомлення народних депутатів із матеріалами, порушуються терміни ознайомлення парламентарів із матеріалами, а також порядок голосування.

"За такою самою логікою ми можемо сформулювати ситуацію, коли у ваших персональних інтересах голова Верховної Ради, порушуючи регламент, просить внести зміни до закону про прокуратуру, знаючи, кого буде призначено генеральним прокурором, хто буде бенефіціаром цього рішення... Поставив на голосування з порушенням цих, цих і цих норм регламенту", - сказав П.Пинзеник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА