15:16 20.07.2017

Президент України підписав закон про енергоефективність будівель

2 хв читати
Президент України підписав закон про енергоефективність будівель

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про енергетичну ефективність будівель".

"Це окремий закон про енергетичну ефективність будівель. Вводиться механізм конкретної відповідальності, персоніфікації і стимулювання заходів з підвищення енергоефективності будівель", - сказав глава держави в ході присвячених підписання закону заходів в Києві в четвер.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 червня ухвалила у другому читанні і в цілому закон "Про енергетичну ефективність будівель".

Документом передбачається, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має розробити мінімальні вимоги до енергоефективності будівель, які диференціюються залежно від призначення, висотності будівель і виду будівельних робіт (нове будівництво, капітальний ремонт, реконструкція).

Відповідно до закону, клас енергоефективності будівлі, яка приймається в експлуатацію, має бути не нижче чинних на момент початку будівельних робіт мінімальних вимог.

Відповідно до закону, сертифікація енергоефективності будівель є обов'язковою: для об'єктів із середнім (СС2) і значним (СС3) класом наслідків; для будівель державної власності загальною опалювальною площею понад 250 кв. м; для будинків загальною опалювальною площею понад 250 кв. м, в яких розміщені органи місцевого самоврядування; для будівель, в яких проводиться термомодернізація із залученням коштів державної підтримки, спрямована на досягнення класу енергоефективності не нижче встановлених мінімальних вимог.

Сертифікація енергоефективності будівлі проводиться на замовлення і за рахунок замовника.

Положення закону щодо мінімальних вимог і сертифікації енергоефективності не поширюються на будівлі промислового і сільськогосподарського призначення, об'єкти енергетики, транспорту, зв'язку та оборони, складські приміщення, індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки (крім випадків отримання держпідтримки на їх термомодернізацію), будівлі релігійних організацій, об'єкти культурної спадщини, окремо розміщені будова опалювальною площею менше 50 кв. м.

Як зазначається в законі, енергетичний сертифікат об'єкта є частиною проектної документації на будівництво.

Крім того, закон регламентує права, зобов'язання і професійну атестацію енергоаудиторів та фахівців з обстеження інженерних систем, а також встановлює порядок діяльності та повноваження саморегульованих організацій у сфері енергоефективності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА