16:33 24.07.2017

САП просить депутата Полякова прийти до поліції і надіти електронний браслет

3 хв читати
САП просить депутата Полякова прийти до поліції і надіти електронний браслет

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить народного депутата України (фракція "Народний фронт") Максима Полякова не ховатися за статусом народного депутата і прийти до обласного управління поліції Черкаської області за електронним браслетом.

Як повідомляє САП у понеділок на своїй сторінці у Facebook, постанова слідчого судді про обрання запобіжного заходу підлягає негайному виконанню.

У прокуратурі нагадують, що після обрання запобіжного заходу М.Полякова запросили до облуправління поліції для надягання електронного браслета, але депутат не з'явився.

За інформацією САП, захист повідомив НАБУ в телефонному режимі, що М.Поляков не має наміру виконувати рішення суду щодо зобов'язання носити електронний браслет.

"Своєю поведінкою і правовою позицією підозрюваний Поляков М.А. та його захист ставлять нардепа над законом ... Користуючись нагодою, хочемо запросити Полякова та його захист вийти на зв'язок з детективами Національного бюро .. прибути до органу Національної поліції для виконання постанови слідчого судді в частині зобов'язання носити електронний засіб контролю", - йдеться в повідомленні САП.

Раніше повідомлялося, що М.Поляков мав прийти в облуправління поліції Черкаської області в суботу, 22 липня, для процедури надягання електронного браслета, однак не з'явився.

Сам нардеп в ефірі телеканалу "112 Україна" в понеділок стверджував, що правоохоронці не вдавались до спроб надіти йому електронний браслет: "Ніхто нічого не намагався на мене надіти - ні браслет, ні нашийник". Він також запевнив, що не має наміру ховатися від слідства і буде виконувати всі вимоги

М.Поляков заявив, що планує внести встановлену судом заставу (понад 300 тис. грн),

Народного депутата підозрюють у скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП 19 червня 2017 року затримали 7 осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Слідство встановило, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. за підготовку ними законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для ухалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата.

Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, однак відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і поклав на нього низку зобов'язань. Так, він зобов'язаний носити електронний засіб контролю, не виходити з Києва та Умані (Черкаська обл.) Без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти.

Запобіжний захід діє до 19 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА