15:14 26.07.2017

НАБУ повідомило про підозру затриманому в "Борисполі" екс-прокурору ГПУ

2 хв читати
НАБУ повідомило про підозру затриманому в "Борисполі" екс-прокурору ГПУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в середу повідомили затриманому напередодні в міжнародному аеропорту "Бориспіль" екс-заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начуправління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури про підозру у вчиненні злочинів.

"Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, заволодіння і розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно; надання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України "Про запобігання корупції" (ч.3 ст.191, ч.4 ст.191, ст.366-1 ККУ - ІФ)", - повідомляє у середу вдень прес-служба НАБУ.

Також у Бюро зазначили, що наразі вирішується питання про направлення клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

При цьому в повідомленні Бюро не наводиться прізвище підозрюваного, однак наводиться інформація про те, що цю особу детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 25 липня на території міжнародного аеропорту "Бориспіль" за фактами, досудове розслідування за якими в різних кримінальних процесах детективи ведуть, починаючи з квітня 2016 року.

Як повідомлялося, інформацію про затримання цієї особи без згадки імені оприлюднила прес-служба Бюро у вівторок. У свою чергу, журналіст-розслідувач Денис Бігус того ж дня повідомив, що затриманий екс-прокурор - це Дмитро Сус.

У серпні 2016 року громадські активісти вимагали від генерального прокурора Юрія Луценка звільнити начальника управління Генпрокуратури з розслідування кримінальних проваджень в сферах державної служби та власності Дмитра Суса через незаконні дій його співробітників стосовно представників НАБУ.

У свою чергу Ю.Луценко повідомив про наявність оперативної інформації про загрозу життю Д.Суса. У листопаді того ж року стало відомо, що генпрокурор притягнув Д.Суса до дисциплінарної відповідальності за брехню в декларації та анкеті доброчесності.

Крім того, наказом від 14 листопада 2016 року Д.Сус переведений з департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури до іншого департаменту - старшим слідчим з особливо важливих справ 6-го відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури. Ю.Луценко 14 квітня 2017 року звільнив Д.Суса з органів прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА