13:52 17.08.2017

З Чонгара почалася трансляція українських телеканалів на Крим у тестовому режимі

1 хв читати
З Чонгара почалася трансляція українських телеканалів на Крим у тестовому режимі

На РТС Чонгар (Херсонська область) у тестовому режимі ввімкнено цифрове телемовлення, повідомляє член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, пославшись на директора компанії "Телемережі України" Петра Семерея.

"На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: UA: Крим (НСТУ), 5 канал, Прямий канал (Тоніс), ICTV, Чорноморська ТРК. З 1 вересня мультиплекс розпочне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт. з 1 листопада - з потужністю 1 кВт ", - написав С.Костинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, компанія "Телемережі України" побудувала вежу на півострові Чонгар і виступає телекоммунікацонним оператором.

"Прошу земляків, які проживають в Яні Капу (Красноперекопську), Джанкої, Красноперекопському і Джанкойському районах, направляти свої цифрові антени на Чонгар, ловити сигнал і фіксувати українське мовлення на відео. Зі свого боку готуємося до створення ще одного мультиплексу, до якого увійдуть ще 5 українських телеканалів", - додав член Нацради з телерадіомовлення.

С.Костинський нагадав, що розвиток мовлення в зоні АТО і на територію Криму здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА