17:01 20.08.2017

Знайдено газові балони, які могли бути використані в нових теракти в Барселоні

1 хв читати

Правоохоронні органи Іспанії виявили у муніципалітеті Альканар у будинку, де раніше сталися вибухи, 120 газових балонів, які терористи мали намір застосувати під час майбутніх атак у Барселоні, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на главу поліції Каталонії Хосепа Луїса Траперо.

"Тепер ми чітко знаємо, що будинок в Альканарі був тим місцем, де вони (терористи - ІФ) готували вибухівку для одного нападу або цілої їх серії в Барселоні", - сказав Х.Л.Траперо журналістам.

Він також повідомив, що поліції невідомо, чи перебуває все ще в Іспанії 22-річний Юнес Абуякуб – якого підозрюють у наїзді на пішоходів у Барселоні.

Західні ЗМІ нагадують, що перед атаками в Барселоні і Камбрільсі два вибухи прогриміли в іспанському муніципалітеті Альканар. Унаслідок події загинули дві людини. Було встановлено, що в будинку спрацював вибуховий пристрій, який зробили терористи, які проживали там.

Увечері 17 серпня фургон скоїв наїзд на натовп людей на пішохідній вулиці Рамбла в Барселоні. Унаслідок цього 13 осіб загинули і понад 100 дістали поранень. Пізніше п'ять людей дістали травм і одна загинула під час спроби наїзду на пішоходів у Камбрільсі, а потім у перестрілці з терористами був поранений поліцейський. Нападники були знищені вогнем поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА