13:00 22.08.2017

Нову версію OC Android названо на честь печива Oreo

2 хв читати
Нову версію OC Android названо на честь печива Oreo

Корпорація Google представила нову версію операційної системи Android 8.0, яка за традицією отримала назву на честь солодощі, що починається на літеру англійського алфавіту – наразі вибір припав на печиво Oreo.

Google зазначає, що нова операційна система стала розумнішою, безпечнішою, швидшою і потужнішою. Так, в Android Oreo додали функцію Google Play Protect для захисту від шкідливих програм, сервіс для відстеження "життєвих показників смартфона" і продовження терміну його роботи від батареї.

Крім того, в новій ОС спростили роботу з функцією "картинка в картинці" (Picture in Picture), завдяки якій користувачі зможуть бачити два додатки одночасно.

У сторонніх додатках з'явилося автозаповнення логінів і паролів, а також перегляд повідомлень кожної програми у разі тривалого натискання на його іконку.

Презентація нової версії операційної системи була приурочена до сонячного затемнення, яке спостерігалося 21 серпня в 14 штатах США. У відеоролику, який представила Google, замість Місяця Сонце затуляє кругле печиво Oreo, яке потім падає на Землю.

Коли саме нова система буде доступна для користувачів, наразі невідомо. Поки що вона проходить тестування в операторів і виробників. Google зазначає, що першими Android Oreo отримають власники смартфонів Pixel і Nexus 5X/6P, а також планшетів Pixel C і Nexus Player. До кінця 2017 оновлення, як очікується, вийде для пристроїв Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony, Essential, General Mobile, Nokia, Kyocera, Motorola і Sharp.

Попередня версія Android 7.0 називалася Nougat, версія 6.0 - Marshmallow, а 5.0 - Lollipop. ОС Android 4.4, що вийшла в 2013 році, була названа на честь шоколадки KitKat.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА