11:11 28.08.2017

Аграрний комітет ВР може підтримати призначення міністром агрополітики його першого заступника

2 хв читати
Аграрний комітет ВР може підтримати призначення міністром агрополітики його першого заступника

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко вважає за необхідне прискорити вирішення питання щодо призначення нового керівника профільного міністерства і бачить ним першого заступника міністра агрополітики та продовольства Максима Мартинюка.

"Ситуація (зі звільненням міністра агрополітики - ІФ) - у підвішеному стані. Цього не має бути. Треба ухвалити рішення про відставку міністра, а потім, наступним етапом, - рішення про його призначення", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

О. Бакуменко зазначив, що міністр аграрної політики Тарас Кутовий звернувся в аграрний комітет Верховної Ради з проханням підтримати його рішення піти з поста керівника міністерства. За його словами, комітет вирішив задовольнити відставку, однак для розгляду її парламентом необхідне аналогічне рішення комітету ВР з питань правової політики і правосуддя.

"Ми є профільним комітетом, але не базовим. Це питання має розглянути комітет з питань правової політики та правосуддя, але він поки що цього не зробив", - сказав співрозмовник агентства.

"Необхідно завершити процедуру звільнення міністра. І я від імені комітету писатиму листа голові Верховної Ради з проханням сприяти вирішенню цього питання", - додав О.Бакуменко.

На його думку, новим керівником Мінагрополітики і продовольства міг би стати його перший заступник.

"Я вважаю, що Максим Мартинюк (перший заступник міністра агрополітики - ІФ) працює доволі ефективно. Комітет з ним плідно співпрацює. Якщо прем'єр буде вносити його кандидатуру, то, думаю, комітет, її підтримає", - вважає він.

Як повідомлялося, Т.Кутовий 23 травня на своїй сторінці в соцмережі Facebook заявив, що подає у відставку з поста міністра. Він попросив парламент підтримати його рішення та уточнив, що планує провадити інвестиційну діяльність.

Т.Кутовий був призначений міністром аграрної політики і продовольства України в уряді Володимира Гройсмана 14 квітня 2016 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА