17:45 29.08.2017

Українська сторона ініціює проведення відеоконференції ТКГ

2 хв читати
Українська сторона ініціює проведення відеоконференції ТКГ

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі ініціює 31 серпня проведення відеоконференції ТКГ через недотримання з боку окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) режиму припинення вогню.

"Скайп-зустріч ТКГ необхідна в зв'язку з тим, що з боку ОРДЛО не дотримується режим припинення вогню, а також з метою закликати представників ОРДЛО забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, включаючи українсько-російський кордон", - написала в своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок вдень прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Наступне засідання ТКГ відбудеться 6 вересня.

Як повідомлялося, в понеділок, 28 серпня, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон в спільній заяві закликали президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України.

У заяві Франції та Німеччини зазначалося, що після останніх телефонних переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Україна, РФ) 22 серпня "ситуація з безпекою в східній Україні істотно не поліпшилася".

У свою чергу президент України Петро Порошенко в той же день на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук повідомив, що "зі свого боку доручив керівництву Збройних сил України продовжувати дотримуватися оголошеного" режиму тиші ".

"Ця тема обговорювалася під час моєї сьогоднішньої наради з військовим керівництвом в Краматорську. Режим припинення вогню з нагоди початку навчального року повинен придбати всеосяжний характер, створивши сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - зазначив президент України.

Раніше 23 серпня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України домовилися про припинення вогню з 25 серпня через прийдешній початок навчального року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА