19:53 29.08.2017

Відомий архітектор Ромеро з родини Ромеро-Слім зацікавився інвестпотенціалом України

2 хв читати
Відомий архітектор Ромеро з родини Ромеро-Слім зацікавився інвестпотенціалом України

Відомий мексиканський архітектор Фернандо Ромеро (Fernando Romero), глобальний інвестор і представник сім'ї Ромеро-Слім, вважає Україну цікавим ринком для можливих інвестицій завдяки наявності у неї значного потенціалу зростання.

Як сказав Ф.Ромеро журналістам в Києві у вівторок, серед цікавих йому сфер - аеропорти і морські порти, логістика, сучасні інфраструктурні проекти.

Як зазначив архітектор, Україна має багато схожого з Мексикою - від значного майнового розшарування населення до близькості до великих і багатих ринків, проте цікавий і її внутрішній ринок з огляду на 40 млн населення.

Серед інших позитивних моментів він виділив досягнутий в країні прогрес за останні три роки та Угоду про асоціацію, поглиблену і всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС (DCFTA).

На думку Ф.Ромеро, сьогодні правильний момент для інвестування в Україну і можливої реалізації проектів державно-приватного партнерства або концесії.

На запрошення свого стратегічного радника з питань інвестицій у сфері інфраструктури та АПК в країнах, що розвиваються, і керівного партнера Octagonal Corporation Івана Огільчина Ф.Ромеро відвідав Одесу і Київ, зокрема, ознайомився з портовою інфраструктурою і столичними аеропортами, зокрема Гостомелем.

Він також зустрівся з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Реалізація масштабних інфраструктурних проектів, запуск знакових і сучасних архітектурних рішень в розвитку наших міст - це все те, що зміцнює і змінює Україну, робить її впізнаваною і конкурентної в сучасному світі! Переконаний: Україна цікава для інвесторів, має прекрасне майбутнє в сучасному глобалізованому світі . Фернандо Ромеро мене в цьому підтримав!" - написав за підсумками зустрічі глава українського уряду на своїй сторінці в Facebook.

Крім цього, мексиканський архітектор став основним спікером Urban Talks на ВДНГ на тему "Міста майбутнього і рушійні сили їх розвитку".

Ф.Ромеро, зять мільярдера Карлоса Сліма, є директором заснованої ним міжнародної архітектурної фірми FR-EE (Fernando Romero EnterprisE) з офісами в Мехіко і Нью-Йорку, що займається також промисловим дизайном. Серед найбільших реалізованих проектів-новий міжнародний аеропорт у Мехіко у співпраці з Foster and Partners і Netherlands Airport Consultants на замовлення федерального уряду площею 667 тис. кв. м, розпочатий в 2014 році з планованим завершенням у 2020 році і оцінковою вартістю близько $10 млрд.

Один з найбільш відомих проектів Ф.Ромеро як архітектора - Museo Soumaya в Мехіко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА