16:52 19.09.2017

Кабмін зобов'язується погасити заборгованість із зарплат медиків до 2018 року

2 хв читати
Кабмін зобов'язується погасити заборгованість із зарплат медиків до 2018 року

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що Кабінет Міністрів України бере на себе зобов'язання погасити заборгованість із заробітних платах медичних працівників до кінця 2017 року.

Згідно з повідомленням прес-служби віце-прем'єра, П.Розенко провів зустріч із представниками Профспілки працівників охорони здоров'я, Центру екстреної медичної допомоги, медпрацівниками з регіонів.

Він зазначив, що питання оплати праці медичних працівників потребує системного вирішення. "Проблема виникнення заборгованості із зарплати наприкінці року не нова. Вона триває щонайменше п’ять-шість останніх років. І це говорить про те, що реформа в системі охорони здоров'я назріла і перезріла. Бо без цього такі проблеми виникатимуть постійно. Безумовно, локально зараз ми вирішимо всі питання щодо фінансування галузі до кінця року, але ми повинні працювати над впровадженням механізмів залучення додаткового ресурсу в систему охорони здоров'я", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, всі необхідні рішення для погашення заборгованості уряд ухвалить найближчим часом.

"Уряд бере на себе зобов'язання, що всі борги із виплати заробітної плати будуть погашені, і до кінця року всі необхідні кошти для своєчасної виплати заробітних плат медпрацівникам будуть виділені в повному обсязі", - сказав П.Розенко.

Він також закликав представників місцевої влади не залишатися осторонь проблем лікарів і залучити кошти місцевих бюджетів для підвищення оплати праці висококваліфікованим медичним працівникам та недопущення заборгованості.

При цьому в разі потреби уряд ініціюватиме внесення змін до державного бюджету на 2017 рік.

За результатами зустрічі віце-прем'єр дав доручення Міністерству охорони здоров'я, Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики провести консультації з представниками профспілки медпрацівників щодо можливості підняття відповідних параметрів єдиної тарифної сітки для медпрацівників, оскільки це було запропоновано зробити для педагогів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА