13:06 21.09.2017

В ЄБРР побоюються уповільнення реформ в Україні після успішної емісії євробондів

2 хв читати
В ЄБРР побоюються уповільнення реформ в Україні після успішної емісії євробондів

Влада України може послабити реформаторські зусилля після успішного розміщення єврооблігацій на цьому тижні, і така пауза може затягтися до завершення виборів в 2019 році, побоюється керівний директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) по Східній Європі і Кавказу Франсіз Маліж.

"Момент, який мене більше турбує, - дуже успішно на цьому тижні були емітовані євробонди. Це означає, що стан (для влади) зручнішим став, що послабиться тиск на реформи", - сказав він на Українському фінансовому форумі в Одесі в четвер, організованому інвестиційною групою ICU.

Ф.Маліж додав, що зараз настає зимовий період, який в разі відсутності тиску про необхідність продовжувати реформи може затягнутися до виборів.

Зокрема, він назвав "відкотом назад" недавнє рішення незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" подати у відставку, повідомивши, що наразі банк спільно з українською стороною працює над вирішенням цієї проблеми і сподівається вирішити цю кризу.

"Наше завдання з реформаторами в уряді не допустити такого розвитку подій. Треба не здаватися, а посилювати наші сили", - підкреслив керівний директор ЄБРР.

Ф.Маліж зазначив, що три роки тому мало хто міг уявити, що країні вдасться домогтися стількох успіхів в реформах, зокрема, вирішити проблему ПриватБанку, ліквідувати різницю в цінах на газ або створити систему "Прозорро".

Представник ЄБРР також підтримав новий законопроект про приватизацію, в розробці якого брали участь міжнародні фінансові організації.

Як повідомлялося, Україна на цьому тижні заявила про випуск 15-річних єврооблігацій на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації склав близько $ 9,5 млрд.

Виділення чергового транша кредиту Міжнародного валютного фонду, який має значно меншу ставку, але супроводжується низкою умов із проведення реформ, знову відсунуто на невизначений термін. МВФ після візиту першого заступника голови Фонду Девіда Ліптона минулого тижня заявив, що четвертий перегляд програми радою виконавчих директорів МВФ можливий після вжиття заходів, необхідних для завершення цього перегляду.

"Він фокусується на пенсійній реформі, на заходах, спрямованих на прискорення приватизації, а також на забезпечення конкретних результатів в антикорупційній діяльності. Не менш важливим є проходження програми й дотримання раніше досягнутих домовленостей щодо заходів у фіскальному та енергетичному секторах", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна "постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман 18 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА