13:33 24.09.2017

На військових навчаннях на Луганщині вперше відпрацьовано взаємодію танкового взводу в 4 машини

2 хв читати
На військових навчаннях на Луганщині вперше відпрацьовано взаємодію танкового взводу в 4 машини

На одному з полігонів оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" у суботу, 23 вересня, відбулися тактичні навчання з екіпажами танків за стандартами НАТО, інформує прес-служба Міністерства оборони України.

"Під час занять танкісти показали свою майстерність водіння у складних умовах місцевості з теоретичним пошкодженням блоків візуального спостереження. Суть вправи полягає в тому, що механіку-водію заклеюють прилади спостереження (тримплекси), а потім командир машини за допомогою радіозв'язку керує діями механіка-водія", – йдеться в повідомленні прес-центру ОТУ "Луганськ", розміщеному на сайті оборонного відомства.

Вправа з теоретичним пошкодженням тримплексів особливо важлива для відпрацювання координації дій членів екіпажу, яким нерідко доводиться стикатися з цим під час реальних бойових дій.

За словами одного з учасників навчань, командира танкового підрозділу, це не єдине нововведення, оскільки "вперше у Збройних силах України взвод має 4 танки". "Це дуже доцільно, оскільки за умови пошкодження одного танка інша машина може евакуювати з поля бою, а пара машин, що залишаються боєздатними, можуть у повному обсязі виконувати поставлені завдання", – йдеться в повідомленні.

Завдання, які мали виконати екіпажі танків, та інші елементи вправ було взято зі змагань танкістів "Сильна Європа-2017", що проводились в Німеччині та з врахуванням досвіду, який набули українські військові за час АТО.

Також наприкінці занять було відпрацьовано прийоми флангової стрільби на ходу в умовах рейду і танкові "гойдалки" з переходом танкового взводу в наступ без використання боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА