18:57 28.09.2017

Перший в Україні голландський аукціон заплановано на середину жовтня

1 хв читати
Перший в Україні голландський аукціон заплановано на середину жовтня

Перші торги за процедурою голландських аукціонів заплановано на середину жовтня, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на своєму сайті.

Електронні майданчики, підключені до системи електронних торгів "ProZorro.Продажі", вже відзвітували про готовність розпочати торги за новим механізмом. Зараз тривають тестові процедури голландських аукціонів, йдеться в повідомленні МЕРТ.

"Щоб продавати такі специфічні об'єкти застави, які зараз є в портфелі Фонду (гарантування вкладів фізичних осіб - ІФ), наприклад, земельні ділянки без певної ціни або кредитні зобов'язання, "голландська модель" підходить ідеально", - цитує прес-служба першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Як повідомлялося, голландські аукціони відрізняються від класичної моделі тим, що аукціон триває протягом однієї доби, при цьому активи торгуються з пониженням ціни. Під час торгів вартість активів може впасти до 20% від стартової ціни. До того ж зареєструватися для участі в торгах можна у день проведення аукціону.

"ProZorro.Продажі" - електронна торговельна система, створена за ініціативою Мінекономрозвитку і торгівлі та Transparency International Ukraine, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України та українських електронних майданчиків за принципами електронної торгової системи ProZorro. Реалізується за підтримки урядів Німеччини, Велекобрітаніі, а також Transparency International Ukraine.

До проекту приєдналися найбільші українські компанії і банки, а також міські ради Вінниці, Краматорська, Маріуполя, Тернополя, Харкова та Львова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА