15:47 09.10.2017

Серед загиблих унаслідок аварії Ан-12 у ДР Конго членів екіпажу був один громадянин України

2 хв читати
Серед загиблих унаслідок аварії Ан-12 у ДР Конго членів екіпажу був один громадянин України

 Міністерство закордонних справ України підтверджує загибель одного українця внаслідок аварії 30 вересня літака Ан-12 у столиці Демократичної Республіки Конго Кіншасі, а не трьох, як про це повідомлялося раніше, повідомила речник українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца.

"За офіційними підтвердженнями від компетентних органів Конго нам відомо, що серед загиблих членів екіпажу літака Ан-12, який зазнав аварії ще 30 вересня неподалік Кіншаси, є один громадянин України", - сказала М.Беца в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Речник МЗС також уточнила, що, за інформацією Міністерства оборони ДР Конго, решта загиблих членів екіпажу має інше громадянство.

"Нині наше посольство в Марокко разом із почесним консулом України в Конго працюють над питанням репатріації тіла загиблого громадянина України", - додала М.Беца.

Як повідомлялося, 30 вересня радіостанція Radio Okapi повідомила, що приблизно десять людей загинуло внаслідок аварії військового літака в одному з районів Кіншаси в ДР Конго. За інформацією радіостанції, технічні проблеми були виявлені відразу після вильоту літака з аеропорту, потім диспетчери втратили зв'язок із бортом. На місце інциденту прибули екстрені служби для проведення експертизи та спеціалісти для встановлення причин аварії.

2 жовтня український телеканал "24 канал" із посиланням на видання Actualite.cd (ДР Конго) повідомив про те, що 30 вересня незабаром після зльоту з аеропорту Нджілі (Кіншаса) спалахнув і впав військовий літак, внаслідок чого загинули 12 людей. При цьому місцеве видання зазначало, що серед загиблих могло бути троє українців.

Пізніше того самого дня у Збройних силах України підтвердили телеканалу "112.Україна", що в ДР Конго під час падіння військового літака загинуло троє українців: "Троє українців загинуло в столиці Конго Кіншасі. Проте подробиць не повідомили, оскільки загиблі не були військовими", - йшлося в інформації, оприлюдненій телеканалом.

4 жовтня офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що серед загиблих унаслідок аварії було троє громадян РФ. "3 жовтня Міністерство оборони Демократичної Республіки Конго повідомило, що серед п'яти загиблих членів екіпажу літака Ан-12, що зазнав аварії 30 вересня в передмісті Кіншаси, окрім громадян України та Узбекистану, було троє росіян: другий пілот Ігор Морозов, бортінженер Борис Миронов та штурман Андрій Чеботарьов", - заявила вона журналістам на брифінгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА