13:22 12.10.2017

СБУ викликала на допит п'ятьох росіян і чотирьох українців, можливо, у справі про катастрофу малазійського "Боїнга"

2 хв читати
СБУ викликала на допит п'ятьох росіян і чотирьох українців, можливо, у справі про катастрофу малазійського "Боїнга"

П'ятьох громадян РФ, зокрема Сергія Дубинського, викликала Служба безпеки України для вручення підозри і допиту як підозрюваних у рамках розслідування кримінального провадження.

У газеті "Урядовий кур'єр" у четвер опубліковано дві повістки. Одна - про виклик чотирьох громадян України для вручення письмового повідомлення про підозру і допиту як підозрюваних у кримінальному провадженні №22017000000000158. Друга повістка стосується виклику п'ятьох громадян РФ до СБУ з тією ж метою - у рамках розслідування того ж кримінального провадження.

Серед перерахованих громадян РФ значиться Сергій Дубинський, 1964 р.н., який, за даними міжнародної групи слідчих Bellingcat, міг контролювати перевезення зенітно-ракетної установки "Бук", з якої на Донбасі в 2014 році було збито пасажирський літак "Боїнг-777" малазійських авіаліній, що виконував рейс МН-17.

У повістці зазначено лише номер кримінального провадження. Кілька ЗМІ повідомляють, що цих людей викликають на допит у рамках розслідування справи про катастрофу МН-17.

Водночас у СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" офіційно не підтверджують інформацію, що виклик цих громадян на допит пов'язаний з розслідуванням кримінального провадження щодо катастрофи "Боїнга-777"

Інші викликані на допит росіяни - Олег Пулатов, Євген Васильєв, Ельдар Оруджев і Едуард Гілазєв. Дати їх допиту, згідно з порядком - 26-31 жовтня 2017 року, вони мають прибути до Головного слідчого управління СБУ на вул. Володимирській, 33 до старшого слідчого І.Будніка.

Викликані іншою повісткою на допит громадяни України - Олег Шляпін, Сергій Браковській, Олександр Дудніченко та Леонід Харченко. Датами їх допиту визначено 16-19 жовтня цього року, вони мають з'явитися за тією ж адресою до того ж слідчого.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, з них 80 дітей, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА