10:03 18.10.2017

За фактом поранення поліцейського біля ВР відкрито справу

2 хв читати
За фактом поранення поліцейського біля ВР відкрито справу

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з заподіянням правоохоронцю черепно-мозкової травми під час сутичок з мітингувальниками біля будівлі парламенту у вівторок.

"Унаслідок конфлікту дістав травм поліцейський, у нього закрита черепно-мозкова травма й забої. Його госпіталізували. Слідчі порушили справу", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок увечері спікер Національної поліції Ярослав Тракало.

Він уточнив, що кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За його словами, внаслідок сутичок постраждали чотири людини, зокрема зазначений поліцейський. Ще двоє постраждалих дістали хімічних опіків очей унаслідок розпилення сльозогінного газу, в третього - забій голови. Вони звернулися до медиків, але відмовилися писати заяви до поліції.

Як повідомлялося, у вівторок біля Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тис. осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, таких як "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція Анатолія Гриценка", "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Удень у вівторок у сутичках біля будівлі Верховної Ради постраждали щонайменше четверо людей - троє цивільних і поліцейський, який дістав черепно-мозкову травму на розі вулиць Грушевського та Садової і був госпіталізований у непритомному стані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА