10:15 19.10.2017

У Києві ліквідовано великий конвертаційний центр з обігом 700 млн грн

1 хв читати
У Києві ліквідовано великий конвертаційний центр з обігом 700 млн грн

 У Києві місцевою прокуратурою припинено діяльність конвертаційного центру, обіг якого за 2016-2017 роки становив 700 млн грн, інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

Послугами конвертаційного центру користувалися підприємства реального сектора економіки, в тому числі і державні.

"Під час розслідування кримінальної справи встановлено, що посадовими особами державних організацій через підконтрольні їм фіктивні й транзитно-конвертаційні компанії виведено у тіньовий обіг і присвоєно понад 10 млн грн державних коштів", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу.

Крім цього, в повідомленні прес-служби прокуратури зазначено, що кошти за виконання робіт відповідно до укладених фіктивних угод було переказано на рахунки підприємств, що не провадили діяльності, зазначеної в установчих документах. За короткий термін свого існування вони виконували великий обсяг фінансових операцій, що вказує на їх створення з метою прикриття незаконної діяльності.

Готівкові кошти знімали кур'єри з рахунків цих підприємств у банкоматах "ПриватБанку" і передавали посадовим особам.

"За результатами проведених обшуків в офісних приміщеннях в автомобілях і за місцем проживання фігурантів вилучено первинні та фінансово-господарчі документи, чорнові записи, банківські картки, печатки українських та іноземних компаній, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті", - наголошується в інформації.

У рамках розслідування кримінальної справи із засновниками та посадовими особами підприємств проводяться необхідні слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА