16:44 20.10.2017

Соболєв заявляє про обшуки у п'яти учасників мітингу біля ВР

1 хв читати
Соболєв заявляє про обшуки у п'яти учасників мітингу біля ВР

 У сім'ях п'яти учасників акції протесту біля будівлі Верховної Ради співробітники Національної поліції провели обшуки, заявляє народний депутат із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, який є одним із координаторів акції.

"Я хочу поінформувати, що в сім'ях п'яти учасників акції біля парламенту, ветеранів цієї війни за незалежність, відбулися обшуки: у трьох бійців батальйону "Донбас", у двох айдарівців (колишні бійці батальйону "Айдар" - ІФ) і одного волонтера, який допомагав обом батальйонам", - заявив Є.Соболєв з трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні у п'ятницю.

"До них приходить Національна поліція, до їхніх дружин, дітей, батьків і каже, що є кримінальна справа про участь у незаконних збройних формуваннях", - розповів депутат.

За його словами, під час обшуків правоохоронці вилучили форму з нагородами, а також зареєстровану зброю цих учасників акції.

Водночас Є.Соболєв нагадав, що однією з вимог мітингувальників є подання президентом і розгляд парламентом законопроекту про Антикорупційний суд. Він закликав главу держави внести відповідну ініціативу до Верховної Ради.

"Якщо буде ігнорування вимог, сподівання, що можна залякати репресіями або просто затягуванням часу втомити людей, то я попереджаю: ми підемо до них додому, в місця, де вони ведуть бізнес, усупереч Конституції та законодавству України. Люди не відступлять", - заявив Є.Соболєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА