15:38 21.10.2017

На проїжджій частині біля будівлі ВР у наметах розміщуватимуться військові, цивільним запропонували перейти в Маріїнський парк

2 хв читати
На проїжджій частині біля будівлі ВР у наметах розміщуватимуться військові, цивільним запропонували перейти в Маріїнський парк

Учасники акції "За велику політичну реформу" вирішили зробити два наметових табори біля будівлі Верховної Ради: військовий і цивільний.

"Військові роблять військовий табір: закритий, з дисципліною і охороною, розташований в тому місці, де немає хорошого кута для снайперського прицілу. Ось ця територія для цього найкраща (на проїжджій частині вулиці Грушевського – ІФ). Цивільним ми пропонуємо розміщуватися в парку, як пропонує Національна поліція", – повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат, один з активних учасників акції Єгор Соболєв (фракція" Самопоміч ").

Він зазначив, що на вулиці Грушевского учасники акції також будуть спілкуватися. "Тут залишається місце для спілкування, зустрічей, дискусій", – сказав Є.Соболєв.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на пл. Конституції і на вул. Грушевського біля будівлі ВР наразі перебувають понад 200 осіб.

На проїжджій частині залишається більше ніж 20 наметів, в Маріїнському парку – трохи більше. Ділянка дороги, як і раніше, перекрита. Охороняють територію з боку вулиць Липської та Шовковичної співробітники Нацгвардії та поліції. Всіх, хто проходить через територію табору, правоохоронці просять показати сумки, а також уточнюють, чи немає заборонених предметів.

Учасники акції в наметовому містечку займаються також в'язанням маскувальної сітки для АТО.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції – скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

19 листопада громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "ДемАльянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі ухвалив рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА