15:57 24.10.2017

ВР може приєднувати створені в розмірі району громади до сусідніх районів - Зубко

1 хв читати
ВР може приєднувати створені в розмірі району громади до сусідніх районів - Зубко

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявляє, що Верховна Рада може приєднувати об'єднані територіальні громади, які займають площу цілого району, до сусідніх районів для економії витрат на районну державну адміністрацію.

"Це можливість приєднання такої громади, яка була створена в розмірі району, до сусіднього району, щоб зменшити витрачання коштів на утримання апарату управління району", - сказав Г.Зубко агентству "Інтерфакс-Україна" в Києві у вівторок.

Віце-прем'єр уточнив, що відповідна ініціатива спрямована в профільний комітет парламенту.

Він заявив, що питання зміни меж районів, а також створення і ліквідації райадміністрацій - у компетенції Верховної Ради.

Г.Зубко зазначив, що інший варіант - проведення адміністративно-територіальної реформи з внесенням змін до Конституції, що дозволить змінювати межі районів.

За його словами, важливим є вирішення питання розподілу повноважень між райдержадміністраціями та громадами, в питанні управління установами, які працюють на районному рівні і перебувають у сфері управління адміністрації.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА