20:00 25.10.2017

Суд відправив Коханівського під цілодобовий домашній арешт до 20 грудня

2 хв читати
Суд відправив Коханівського під цілодобовий домашній арешт до 20 грудня

Святошинський районний суд Києва обрав керівнику громадської організації "Добровольчий рух ОУН" Миколі Коханівському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 20 грудня.
Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в середу.
Згідно з цим рішенням, М.Коханівський повинен постійно перебувати за місцем свого проживання в Києві, здати паспорти і виконувати інші покладені на нього процесуальні обов'язки.
Після завершення засідання суду М.Коханівський назвав це рішення "більш-менш справедливим", хоча вважав за краще б "нічний" домашній арешт, взяття на поруки або особисте зобов'язання. "Не можу сказати, що я не задоволений. Нехай суд тепер в цьому розбирається, я не винен і буду це доводити. Я захищався, захищав свою дружину", - сказав він.
М.Коханівський вказав, що його адвокати будуть подавати апеляцію на це рішення. "Мені потрібно пересуватися, я не можу сидіти вдома. Я не збираюся нікуди тікати", - зазначив він.
Як повідомлялося, 21 жовтня біля станції метро "Академмістечко" в Києві сталася бійка зі стріляниною з травматичного зброї за участю М.Коханівського, в результаті чого одна людина отримала поранення.
23 жовтня в Святошинський суд надійшло клопотання старшого слідчого районного управління Національної поліції в Києві про обрання запобіжного заходу М.Коханівскому, який підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).
На засіданні 23 жовтня соратники М.Коханівського, протестуючи проти перенесення засідання на наступний день і інших порушень, які, на їхню думку, допустив суд, заблокували зал судових засідань за допомогою меблів та інших предметів. 24 жовтня приміщення було розблоковано співробітниками поліції з застосуванням сили. За результатами операції 30 осіб було затримано і доставлено до Шевченківського райуправління поліції Києва. Суд з запобіжного заходу М.Коханівському продовжився в іншому залі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА