21:31 01.03.2018

Святошинський райсуд обрав Коханівському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

2 хв читати
Святошинський райсуд обрав Коханівському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Святошинський районний суд м.Києва обрав лідеру добровольчого руху "ОУН" Миколі Коханівському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний час доби без застосування електронного браслета.

Як повідомляє в четвер прес-служба Святошинського райсуду, таке рішення було прийнято 28 лютого 2018 року.

У суді зазначають, що обвинувальний акт щодо М.Коханівського, згідно з яким він звинувачується за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство), надійшов до суду ще 18 грудня 2017 року, після чого судові засідання п'ять разів відкладалися через неявки потерпілого і захисників обвинуваченого до суду.

Під час підготовчого судового засідання, яке відбулося 28 лютого, суд прийшов до висновку про відповідність обвинувального акта вимогам Кримінального процесуального кодексу України та можливості переходу до стадії судового розгляду.

Суд визнав присутність ризиків неналежного виконання обвинуваченим процесуальних обов'язків, перешкоджання встановленню істини у справі, що може виразитися в тиску на потерпілого, свідків, вчинення іншого кримінального злочину.

Суд застосував до М.Коханівського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний час доби без застосування електронних засобів контролю для належного виконання обвинуваченим своїх процесуальних обов'язків, а також призначив судовий розгляд на 5 березня 2018 року", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 21 жовтня 2017 року в Києві біля станції метро "Академмістечко" правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН М.Коханівського після стрілянини і зіткнення з Р.Качмалою, внаслідок чого одна людина отримала поранення.

23 жовтня до Святошинського суду надійшло клопотання старшого слідчого районного управління Національної поліції в Києві про обрання запобіжного заходу М.Коханівському, який підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

На засіданні 23 жовтня соратники М.Коханівського, протестуючи проти перенесення засідання на наступний день і інших порушень, які, на їхню думку, допустив суд, заблокували зал судових засідань за допомогою меблів та інших предметів. 24 жовтня приміщення було розблоковано співробітниками поліції із застосуванням сили. За результатами операції 30 осіб було затримано і доставлено до Шевченківського райуправління поліції Києва. Суд із запобіжного заходу М.Коханівського продовжився в іншому залі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА