12:58 30.10.2017

Порошенко пропонує ВР продовжити на рік угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування катастрофи MH-17

2 хв читати
Порошенко пропонує ВР продовжити на рік угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування катастрофи MH-17

Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про продовження угоди між Україною та Нідерландами про місію щодо захисту розслідування катастрофи в 2014 році на Донбасі "Боїнга" малазійських авіаліній, рейс MH-17.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, законопроект про ратифікацію угоди між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2018 року терміну дії угоди між країнами про міжнародну місію захисту розслідування зареєстровано в понеділок. Наразі текст документа відсутній.

Угоду про міжнародну місію захисту розслідування Україна та Нідерланди уклали 28 липня 2014 року. В листопаді 2016 року Верховна Рада продовжувала її до 1 серпня 2017 року.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною з самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідну вогневу установку BUK-TELAR було доставлено в Україну з Російської Федерації. А після того, як її було використано для атаки на авіалайнер рейсу МН17, її знову повернули на територію РФ", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА