11:52 01.11.2017

Слідство впритул наблизилося до осіб, які поставили на потік теракти, - Матіос

3 хв читати
Слідство впритул наблизилося до осіб, які поставили на потік теракти, - Матіос

Організацією гучних терактів в Україні займалися спеціальні центри, створені на підконтрольних "ДНР" і "ЛНР" територіях Донбасу, і слідство має дані осіб, які координують діяльність цих центрів, заявляє головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Слідство - а все теракти щодо полковника (керівника спеціального резерву Головного управління розвідки Міноборони України Максима - ІФ) Шаповала, (полковника СБУ Олександра - ІФ) Хараберюша і вбивства (журналіста Павла - ІФ) Шеремета, процесуальне керівництво або розслідування здійснюють слідчі військової прокуратури і СБУ - ми впритул наблизилися до реальних людей, які поставили терористичні акти на потік", - сказав А.Матіос на брифінгу в середу в Києві.

Керівник військової прокуратури зазначив, що на територіях Донбасу, підконтрольних "ДНР" і "ЛНР", діють спеціальні центри, які координують кадрові офіцери російських спецслужб.

"Прізвища і контактні дані цих людей у слідства є. Спеціальні центри поставили терористичні акти на потік, допомогу у виконанні цих актів надавала значну кількість громадян, які проживають на території нашої держави в різних областях", - пояснив військовий прокурор.

"Зараз триває робота над тим, щоб цих людей затримати", - додав він.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року в 7.45 в центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

1 липня 2017 року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що в справі про вбивство П.Шеремета значного прогресу поки що немає. При це 20 липня 2017 року директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що у справі про вбивство П.Шеремета на той момент процесуальних підозрюваних немає.

31 березня 2017 року невідомі підірвали автомобіль, в якому був співробітник УСБУ в Донецькій області о.Хараберюш. Від травм і опіків він помер на місці. Прокуратура Донецької області кваліфікувала цю подію як теракт.

31 жовтня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу заявив, що спецслужба розкрила цей злочин і затримала в Одесі підозрювану в його скоєнні жительку Донецька Юлію Прасолову. Під час брифінгу було продемонстровано відео, на якому жінка закладає вибухівку в автомобіль полковника СБУ. За його даними, підозрювана Юлія Прасолова проживала в Донецьку і за виконання роботи отримала $15 тис.

"Ми знаємо значно більше, ніж можемо сказати... Ця людина входить до центру спецоперації під егідою "МДБ ДНР"... Центр координується і фінансується спецслужбами РФ", - додав В.Грицак.

Вранці 27 червня 2017 року в Солом'янському районі Києва стався вибух автомобіля, в результаті якого загинув співробітник ГУР Міноборони України полковник М.Шаповал, 1978 р.н. Кримінальне провадження відкрито за статтею 258 КК України (теракт).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА