12:12 01.11.2017

Холодницький: САП проситиме суд заарештувати Чеботаря і Олександра Авакова з альтернативою застави по 5 млн грн, і 4 млн - для третього фігуранта

2 хв читати
Холодницький: САП проситиме суд заарештувати Чеботаря і Олександра Авакова з альтернативою застави по 5 млн грн, і 4 млн - для третього фігуранта

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що САП проситиме суд обрати для підозрюваних у справі про "рюкзаки МВС" сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова і екс-заступник голови цього міністерства Сергія Чеботаря запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн грн, а для третього затриманої у цій справі особи - арешт з альтернативою застави в розмірі 4 млн грн.

"Вчора було затримано 3 людини і їм повідомлено про підозру. Наразі особи перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Детективи направили прокурорам на узгодження клопотання про обрання запобіжного заходу тримання під вартою з альтернативою внесення застави усім трьом підозрюваним", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

За словами Н.Холодницького, наразі підозрювані та їхні захисники ознайомлюються з клопотаннями про обрання їм запобіжного заходу.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме утримання під вартою для всіх трьох з альтернативою внесення застави: по 5 млн для колишнього заступника міністра внутрішніх справ і ще однієї особи і 4 млн грн для підприємця, який нібито виготовляв ці рюкзаки", - сказав він.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня у рамках розслідування так званої "справи про рюкзаки МВС", водночас повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і сина глави МВС Арсена Авакова, Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у вчиненні злочину третьому затриманому. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, який керував також фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА