12:55 01.11.2017

Потенційними цілями спецслужб РФ та центрів спецоперацій ДНР / ЛНР було 1,6 тис. українських правоохоронців та чиновників

1 хв читати
Потенційними цілями спецслужб РФ та центрів спецоперацій ДНР / ЛНР було 1,6 тис. українських правоохоронців та чиновників

До сфери інтересів спецслужби Російської Федерації і створених на підконтрольних "ДНР" та "ЛНР" територій Донбасу спеціальні центри з замахів на вбивство ввійшли понад півтора тисячі українських правоохоронців та державних діячів, зокрема і високопоставлених, оголошує головний військовий прокурор України Анатолій Матіос .
"Суб'єктами замахів і вбивств ... Суб'єктами інтересу спецслужб країни-сусіди та центру спеціальних операцій ДНР та ЛНР було 1600 правоохоронців та державних діячів України, зокрема, вища керівництво держави", - заявив А.Матіос на брифінгу в середу в Києві.
За його словами, спецслужби РФ і центри спецоперацій "ДНР / ЛНР" могли спостерігати в режимі реального часу місцезнаходження та пересування таких людей "завдяки технічним можливостям".
У цьому ключовому головному військовій прокурор України згадується в Києві наприкінці червня 2017 р. Теракт, коли за допомогою підриву автомобіля вбито співробітник ГУР Міністерства оборони України, полковник Максима Шаповала.
За словами А.Матіоса, слідство встановило, що суб'єктом замаху під час підриву автомобіля полковника СБУ "мав бути поточний заступник глави Нацполіції Аброська".
"Група (організаторів та виконавців теракту - ІФ) працювала як за ним (Абросісним - ІФ, так і за Шаповалом", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА