14:16 09.08.2021

Лукашенко - українським спецслужбам: Будь ласка, займайтеся і дайте нам відповідь, хто в Києві вбив Шишова

2 хв читати
Лукашенко - українським спецслужбам: Будь ласка, займайтеся і дайте нам відповідь, хто в Києві вбив Шишова

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС, США не визнають законно обраним, заявляє, що українські спецслужби мають дати відповідь, хто вбив голову "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова.

"Шишов перебував в Україні. І його підтримували спецслужби України. Ви ж знаєте, чим займалися. Він був на вашій території, він повісився чи його повісили на вашій території. Ви, будь ласка, займайтеся і дайте нам відповідь, хто повісив, як повісив громадянина Білорусі", - заявив Лукашенко.

Він зазначив, що не можна затьмарювати відносини Білорусі та України різними фейками та гидотою.

"Ось, Шишов, який повісився, хто він такий для мене і для Білорусі взагалі? Він для нас був, ну, просто ніхто. Який безумець візьме у Білорусі, піде і його повісить? Крім там, якщо розбірки якісь. Елементарно - повісили одного, завтра буде такий самий другий. Усіх же перевішаєш, це дурість. Навіщо в Україні роздмухувати це все?" - сказав Лукашенко.

Як повідомлялося, минулого тижня в Києві було знайдено повішеним голову "Білоруського дому в Україні", громадянина Білорусі Віталія Шишова.

Поліція перевіряє всі версії, зокрема версію вбивства, замасковану під суїцид.

Шишов зник 2 серпня під час пробіжки. Він переїхав до України восени 2020 року після участі в протестах у Гомелі.

Друг Шишова розповів із посиланням на інформацію від Служби безпеки України, що Шишов займався верифікацією співробітників КДБ Білорусі, які проникали до України під виглядом біженців, тобто займався контррозвідкою.

"Білоруський дім в Україні" - це громадська організація, яка надає допомогу громадянам Білорусі з житлом та працевлаштуванням в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА